NamNam...!!! xD Någon som gillar marshmallows!!
Publicerat den

Marshmallows Gott marshmallows godis som man enkelt kan göra själv. Dela: facebook twitter Mejla Marshmallows är en sorts geléaktigt amerikanskt godis som faktiskt är ganska enkelt att göra själv med detta recept! Tid: ca 2 timmar varav en timme för att stelna ca 70 st Ingredienser: 14 st gelatinblad 4,75 dl strösocker 1,5 msk ljus sirap 2 dl vatten 2 st äggvitor 0,5 tsk olja Till formen och rulla i: 1 dl florsocker 0,5 dl potatismjöl 1 tsk vaniljsocker 0,5 msk olja Laktosfritt Glutenfritt Utrustning du behöver: digital termometer elvisp 1 st ugnsform ca 22x22 cm Gör så här: 1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med vatten. 2. Blanda florsocker, potatismjöl och vaniljsocker till formen i en skål. 3. Olja formen. 4. Sikta över sockerblandningen. 5. Det ska bli vitt på botten i formen, oljan suger upp en del så man får sikta över ganska mycket. 6. Blanda vatten, sirap och socker i en kastrull och låt koka upp. 7. Koka ca 3 minuter under lock. 8. Låt fortsätta koka utan lock tills sockersmeten är 127°C (koka ca 20 min om du inte har någon termometer). Ta av kastrullen från värmen och låt svalna under tiden du vispar äggvitorna. 9. Häll äggvitorna i en bunke eller litermått. 10. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken. 11. Krama ur gelatinbladen. 12. Rör i gelatinbladen ett i taget. 13. Blandningen blir tjockare och tjockare. 14. Rör om tills allt gelatin smält till en tjock och fin smet. 15. Tillsätt oljan. 16. Häll smeten i en tunn stråle i äggviteskummet och vispa med elvispen på lägsta hastighet eller rör ordentligt samtidigt. 17. Rör till en jämn och fin smet. 18. Häll smeten i formen. 19. Strö över ett lager med sockerblandningen till formen. Låt stå kallt ca 1 timme så den stelnar. 20. Skär runt om och lossa gelémassan. 21. Man får lossa den vartefter runtomkring. 22. Stjälp upp den på en skärbräda. 23. Skär med en vass kniv i längder, ca 2 cm breda och sedan på tvären till fyrkantiga bitar i önskad storlek. 24. Vänd runt bitarna i sockerblandningen. Låt dem gärna ligga ett par timmar innan de avnjuts så blir marshmallowsarna godare. Hållbarhet och förvaring: Marshmallowsen håller sig färska i rumstemperatur några dagar. De går även bra att frysa och håller sig då längre, de går då att äta direkt ur frysen - de blir inte hårda bara kalla






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?